Ulei esențial de arbore de ceai

Ulei esențial de arbore de ceai

Ulei esențial de arbore de ceai

39,50 lei

In Stoc

39,50 lei

Uleiul esențial de arbore de ceai este unul dintre cele mai renumite și folosite în aromaterapie, pe bună dreptate. Este un ulei cu numeroase proprietăți terapeutice, care poate fi folosit de la primele simptome într-o gamă largă de neplăceri: răcealăgripăalergiiprobleme ale pieliisusținerea sistemului imunitardezinfectarea aerului. Puține uleiuri îl egalează în potențialul lui antibacterian, antiviral și antifungic.

Producator:  Aroma Zone  – Franta

Vezi coșul

Descriere

Beneficii ulei esențial de Arbore de ceai (Tea Tree)

Uleiul esențial de arbore de ceai este unul dintre cele mai renumite și folosite în aromaterapie, pe bună dreptate. Este un ulei cu numeroase proprietăți terapeutice, care poate fi folosit de la primele simptome într-o gamă largă de neplăceri: răcealăgripăalergiiprobleme ale pieliisusținerea sistemului imunitardezinfectarea aerului. Puține uleiuri îl egalează în potențialul lui antibacterian, antiviral și antifungic.

Sistem imunitar

Arborele de ceai poate fi și un puternic susținător al sistemului imunitar datorită multiplelor lui proprietăți. Pentru sistemul respirator poate să aibă efecte expectoranteantispasmodicedecongestive. Este, cu siguranță, un ulei util în orice casă!

Antifungic

Este, de asemenea un puternic dezinfectant pentru aer, difuzați-l în încăperea în care se află oameni bolnavi și profitați de acțiunea lui antivirală. Arborele de ceai poate fi foarte util în lupta cu acneea și alte probleme ale pielii, având și acțiune antifungică.

Alergii

Se mai remarcă prin conținutul ridicat e terpinen-4-ol, un compus cu acțiune antihistaminică demostrată, iar acesta este un lucru pe care nu multă lume îl știe despre arborele de ceai: faptul că este de ajutor în lupta cu alergiile.

Aroma

Arborele de ceai are o aromă “medicinală”, cu note picante de cardamom, nucșoară și măghiran, puternică, înțepătoare, camforoasă.

Aplicații practice

Uleiul esențial de arbore de ceai este, înainte de toate, un antibiotic natural. Oferă multă susținere organismului și sistemului imunitar și se folosește atât pentru îndepărtarea agenților patogeni, cât și pentru prevenirea infecțiilor recurente. Pentru susținere în perioade cu epidemii se difuzează împrerună cu ulei esențial de lămâie.

Asupra sistemului respirator are acțiune decongestivă, antiinfecțioasă, expectorantă, bronhodilatatoare, antispasmodică. Se folosește de la primele simptome de boală, difuzat, în gargară, în inhalator personal, împreună cu uleiuri precum lămâie, eucalipt, manuka, pin, cajeput.  Arborele de ceai poate să aibă și acțiune antialergică. În acest scop se combină cu uleiul de măghiran dulce, iar pentru reacții alergice la nivelul pielii, cu uleiul de lavandă.

Tot la nivelul pielii pot apărea infecții bacteriene sau fungice, iar arborele de ceai poate să fie foarte util în astfel de situații combinat cu uleiuri precum lavanda, eucalipt citriodora, palmarosa, geranium. Luptă, de asemenea cu acneea.

Fiind un agent antiinfecțios, este perfect de folosit și în igiena orală. Curăță gura, omoară bacteriile și ține gingiile sănătoase.

CARTE DE IDENTITATE

  • Metoda de obținere: Distilarea completă prin distilare cu abur
  • O parte din plantă extrasă: Foi
  • Nume botanic: Melaleuca alternifolia
  • Familie botanica: Myrtaceae

Calitate

Ulei esențial definit din punct de vedere botanic și biochimic (HEBBD)

  • 100% pur(fără alte uleiuri esențiale înrudite),
  • 100% complet(nedecolorat, nedeterpenat, nerectificat…),
  • 100% natural(nedenaturat cu molecule sintetice)

Alimentară

Tara de origine: Australia

Cultură : Cultivare convențională

Alt nume: Arborele de ceai, Mélaleuque

Prezentare

Sticle de sticla chihlimbar cu codigoutte (sau cu reductor de debit pentru formatul de 250 ml)

Instrucțiuni de sortare a ambalajelor

DESCĂRCAȚI instrucțiunile de sortare pentru ambalajele noastre

CALITATE

Data fabricatiei

august 2020 (lot 20HE0399) și noiembrie 2020 (lot 21HE0056)

A se folosi de preferință înainte de sfârșit

august 2024 (lot 20HE0399) și noiembrie 2024 (lot 21HE0056)

Pe etichetă, numărul lotului este urmat de o literă care indică seria ambalajului.

Proprietăți organoleptice

– Aspect: lichid mobil limpid
– Culoare: incolor până la galben pal
– Miros: aromat, proaspăt, puternic, cu note lemnoase

Densitate                               0,885 – 0,915

Punct de aprindere                        57°C

Compoziţie

Principalii constituenți biochimici – Cromatografia gazoasă a lotului 20HE0399:

  • Monoterpene:  gamma-terpinen (22,77%), alfa-terpinen (10,42%), terpinolen (3,27%), para-cimen (2,40%),
  • Monoterpenoli: terpinen-4-ol (41,61%) , alfa-terpineol (3,60%)

Principalii constituenți biochimici – Cromatografia gazoasă a lotului 21HE0056 :

  • Monoterpene:  gamma-terpinen (21,60%),alfa-terpinen (11,23%), terpinolen (3,76%), para-cimen (1,21%),
  • Monoterpenoli: terpinen-4-ol (40,12%),  alfa-terpineol (2,66%)

 

Conditii de depozitare

Uleiurile esențiale sunt sensibile la radiațiile UV, precum și la evaporarea treptată a constituenților lor. Prin urmare, este imperativ să păstrați uleiurile esențiale într-o sticlă colorată sau din aluminiu cu închidere ermetică la o temperatură între 5 ° C și 40 ° C.

Precauții

– Nu este recomandat in timpul sarcinii si alaptarii, si la copii sub 3 ani.

– Descărcați precauțiile generale de citit înainte de orice utilizare a uleiurilor esențiale .

– A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

– Evitati contactul cu ochii.

– Anumiți compuși naturali conținuti în acest ulei esențial pot prezenta risc de alergie la anumite persoane sensibile atunci când uleiul esențial este încorporat într-o compoziție cosmetică (conform celui de-al 7-lea amendament al Directivei europene privind produsele cosmetice (2003/15/CE) ) ): limonen.

– Ca regula generala, face intotdeauna un test de aplicare a preparatului tau, in pliul cotului, cu cel putin 48 de ore inainte de a-l folosi.
– Pentru utilizare ca ingredient cosmetic, vă rugăm să consultați măsurile de precauție specifice .

– Se recomanda pastrarea acestui ulei esential intr-un loc racoros si ferit de lumina , ideal in frigider.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.


Fii primul care adaugi o recenzie la „Ulei esențial de arbore de ceai”