Produsele cele mai vandutePiramide cu plasma

Hidrogenul Molecular Terapeutic H2

Hidrogenul molecular  (adică gazul H2 )  câștigă o atenție semnificativă din partea cercetătorilor academicieni, a medicilor din întreaga lume pentru potențialul său terapeutic recent raportat Una dintre cele mai vechi publicații despre hidrogen ca gaz medical a fost în 1975, de către Dole și colegii de la Universitatea Baylor și Texas A&M.

Ei au raportat în revista  Science că terapia cu hidrogen hiperbară (8 atm) a fost eficientă în reducerea tumorilor melanomului la șoareci. Cu toate acestea, interesul pentru terapia cu hidrogen a început abia recent după 2007, când s-a demonstrat că administrarea de hidrogen gazos prin inhalare (la niveluri sub limita de inflamabilitate de 4,6%) sau ingestia unei soluții apoase care conține hidrogen dizolvat, ar putea, de asemenea, exercita efecte terapeutice, efecte biologice . Aceste descoperiri sugerează că hidrogenul are aplicații medicale și clinice imediate .

În 2007,  echipa Dr. Ohta a raportat în  Nature Medicine  că inhalarea de 2-4% hidrogen gazos a redus semnificativ volumele de infarct cerebral la un model de șobolan de leziuni de ischemie- eperfuzie induse de ocluzia arterei cerebrale medii. Hidrogenul a fost mai eficient decât un medicament clinic aprobat pentru infarctul cerebral, dar fără efecte toxice . Autorii au demonstrat în continuare că hidrogenul dizolvat în mediile celulelor de cultură, la concentrații relevante din punct de vedere biologic, reduce nivelul de  radicali hidroxil toxici  (*OH), dar nu reacționează cu alte  specii reactive de oxigen importante din punct de vedere .

Această cercetare biomedicală asupra hidrogenului este încă la început, cu doar aproximativ 1.000 de articole și 1.600 de cercetători, dar aceste publicații și cercetători sugerează că hidrogenul are potențial terapeutic în peste 170 de modele diferite de boli umane și animale și, în esență, în fiecare organ al corpului uman. Ideea de molecule gazoase terapeutice nu este un concept nou. De exemplu, monoxidul de carbon (CO), hidrogenul sulfurat (H 2 S) și, bineînțeles, oxidul nitric (NO*), care inițial a fost ridiculizat de sceptici, dar mai târziu a fost supus unui premiu Nobel, sunt toate gaze biologic active.

Pe lângă rolul său în originile universului, hidrogenul a fost implicat și în geneza vieții și a jucat un rol activ în evoluția eucariotelor. De-a lungul a milioane de ani de evoluție, plantele și animalele au dezvoltat o relație reciprocă cu bacteriile producătoare de hidrogen, rezultând niveluri bazale de hidrogen molecular în sistemele eucariote.

METODE DE ADMINISTRARE

Hidrogenul molecular poate fi  administrat  prin inhalare  https://plasmathor.ro/produse/generatoare-cu-hidrogen/generator-de-hidrogen-h2-pure-inhaler-120/

, ingestia de soluții bogate în hidrogen solubilizate (dizolvate) (de exemplu apă, băuturi aromate  https://plasmathor.ro/produse/generatoare-cu-hidrogen/generator-de-apa-cu-hidrogen-ionizator-lifecup-molecular-h800-roz-auriu/

 

soluție de hemodializă bogată în hidrogen ,injecție intravenoasă de hidrogen bogat ser fiziologic , administrarea locală de medii bogate în hidrogen (de exemplu, baie, duș și creme) , tratament hiperbaric , ingestia de material care produce hidrogen la reacția cu acidul gastric , ingestia de non- carbohidrați digerabili ca prebiotice până la bacteriile intestinale producătoare de hidrogen , insuflație rectală , și alte metode.

Proprietățile fizico-chimice unice ale hidrogenului de hidrofobicitate, neutralitate, dimensiune, masă etc. îi conferă proprietăți superioare de distribuție, permițându-i să pătrundă rapid în biomembrane (de exemplu, membranele celulare, bariera hematoencefalică, placentară și testiculară) și să atingă compartimentele subcelulare (de exemplu, mitocondriile, nucleu etc.) unde își poate exercita efectele terapeutice .

Deși diferite clinici medicale din Japonia folosesc injectarea intravenoasă cu soluție salină bogată în hidrogen, cele mai comune metode sunt inhalarea și consumul de apă bogată în hidrogen.

https://plasmathor.ro/categorie/generatoare-cu-hidrogen/

 

INHALARE DE HIDROGEN

Pentru inhalare, un amestec de 2-4% hidrogen gazos este comun deoarece este sub nivelul de inflamabilitate; totuși, unele studii folosesc 66,7% H 2  și 33,3% O 2 , care este netoxic și eficient, dar inflamabil. Inhalarea hidrogenului atinge un nivel plasmatic maxim (adică echilibrul bazat pe Legea lui Henry) în aproximativ 30 de minute, iar la încetarea inhalării, revenirea la valoarea de bază are loc în aproximativ 60 de minute.

Apa hidrogenata

Concentrația  /solubilitatea  hidrogenului în apă la temperatura și presiunea ambiantă standard (SATP) este de 0,8 mM sau 1,6 ppm (1,6 mg/L). Pentru referință, apa convențională (de exemplu, de la robinet, filtrată, îmbuteliată, etc.) conține mai puțin de 0,0000002 ppm de Hidrogen molecular H2 , ceea ce este mult sub nivelul terapeutic .Concentrația de 1,6 ppm este ușor atinsă prin multe  metode , cum ar fi simpla barbotare a hidrogenului în apă. Din cauza masei molare scăzute a hidrogenului molecular (adică 2,02 g/mol H 2  față de 176,12 g/mol vitamina C), există mai multe molecule de hidrogen într-o doză de 1,6 mg de H 2  decât molecule de vitamina C într-o doză de 100 mg. doză de vitamina C pură (adică 1,6 mg H 2 are 0,8 milimoli de H 2  față de 100 mg vitamina C are 0,57 milimoli de vitamina C).

Timpul de înjumătățire al apei bogate în hidrogen este mai scurt decât al altor băuturi gazoase (de exemplu, apă carbogazoasă sau oxigenată), dar nivelurile terapeutice pot rămâne suficient de mult timp pentru un  consum ușor.

Ingestia de apă bogată în hidrogen are ca rezultat o creștere maximă a concentrației plasmatice și respirației în 5-15 minute într-o manieră dependentă de doză. Creșterea hidrogenului în respirație este un indiciu că hidrogenul difuzează prin submucoasă și intră în circulația sistemică de unde este expulzat în plămâni. Această creștere a concentrației din sânge și respirație revine la valoarea inițială în 45-90 de minute, în funcție de doza ingerată.